The Circle of Good

På SPECIFICTM tror vi att vi genom att använda de bästa råvarorna kan skapa produkter som stödjer hälsan hos våra husdjuren – produkter som veterinärerna stolt kan rekommendera och som djurägarna ser fördelarna med.

Vi vet att från havet kommer de bästa ingredienserna med de hälsofördelar som vi vill ge husdjuren. Att bevara den marina miljön och de råvaror som haven kan förse oss med är grunden i vår övertygelse.

         

 Vi har åtagit oss att bidra varje år till välgörenhet kopplat till marin hållbarhet. Det skapar en positiv spiral - Circle of Good. Därför är vi stolta över att kunna säga att SPECIFICTM nu är officiell sponsor till The Ocean Cleanup.

Vad är The Ocean Cleanup?

The Ocean Cleanup designar och utvecklar avancerad teknologi för att rensa upp plast från haven, med intentionen att driva historiens största utrensning i miljön.

Miljontals ton plast har dumpats i haven, vilket skadar ekosystemen och plasten tar sig in i näringskedjan. Stora cirkulerande havsströmmar för ihop skräpet till massiva sopansamligar, där " the Great Pacific garbage patch" i Stilla havet är den värsta. Att städa upp detta med hjälp av fartyg och nät skulle kosta miljarder dollar och ta tusentals år att slutföra. The Ocean Cleanup inriktar sig på att använda naturliga havsströmmar och vindar istället. De utvecklar ett nätverk av flytande U-formade skärmar som kan fånga upp och leda  plasten till en central punkt där det kan avlägsnas ur havet och skeppas iland för återvinning. Datamodeller förutspår att The Ocean Cleanup kommer att kunna avlägsna 50 % av skräpet i "the Great Pacific garbage patch" på bara 5 år.

Att bli officiell sponsor till The Ocean Cleanup är vårt senaste åtagande inom det här området.

Vi tar våra ingredienser från hållbara och ackrediterade källor där möjligheten finns: 

  1. Allt vårt fiskmjöl kommer från vildfångad fisk från nordöstra Atlanten (FAO-område 27. Atlantic Northeast Major Fishing Area 27), och 100 % av fiskmjölet är MSC-certifierat (Marine Stewardship Council).  
  2. Fiskolja kommer från IFFO RS-certifierade källor (International Fishmeal and Fish Oil Organisation Standards). 
  3. Det hydrolyserade laxproteinet kommer från odlad atlantisk lax, certifierad av Friend of the sea.
  4. Den Antarktiska krillen kommer från källor som är certifierade av MSC.
  5. Majoriteten av våra kartonger är certifierade av FSC (Forest Stewardship Council) och ett pågående projekt arbetar med att se till att alla våra kartonger inom kort ska vara FSC certifierade.
  6. År 2016 minskade vi plastförbrukningen för emballaget kring våra lastpallar med 41 % genom att sträcka emballaget bättre.
keyboard_arrow_up