SPECIFIC™ är Dechra Veterinary Products varumärke för katt- och hundmat.

Dechra är ett internationellt specialiserat veterinärmedicinskt läkemedelsbolag med expertis inom utveckling, tillverkning, försäljning och marknadsföring av högkvalitativa produkter exklusivt för veterinärer världen över.

Dechras historia går tillbaka ända till 1819, då företaget grundades som Arnolds & Son.  Ursprungligen tillverkades benproteser, men under Krimkriget 1854 riktade företaget sin uppmärksamhet mot veterinärmedicinen.

Idag ansvarar Dechra för ett antal viktiga varumärken inom den veterinärmedicinska världen för hund och katt; bland annat den enda globalt godkända behandlingen för Cushing (hyperadrenokorticism) hos hund. Den är en del av ett stort utbud av hormonella produkter, dermatologiprodukter (inklusive ledande hudprodukter för utvärtes behandling) och produkter inom hjärtmedicin och smärtlindring.

Vår långa erfarenhet inom djurhälsovården gör att vi kan utforma foder med näringsprofiler som ger optimal näring både för att upprätthålla och för att återställa god hälsa hos katt och hund.

Foder är mer än bara kalorier och bränsle - det är en komplex kombination av näringsämnen, som kolhydrater, protein, fett, vitaminer, mineraler och vatten, som alla samarbetar i en komplex interaktion för att utföra olika uppgifter.

En bra kost levererar rätt blandning av näringsämnen för varje livsstadie, vilket ger en god hälsa, vitalitet och energi.

Näringsbehovet är inte konstant genom livet. 

Olika åldrar, storlekar på djur och hälsotillstånd ger upphov till skilda näringbehov.  Det är därför vi har ett sortiment av olika produkter, både för vardagsbruk och för speciella behov, med exakt rätt näringsprofil för att fylla behovet i den specifika situationen.

Våra produkter är utformade och testade med sakkunskap och vetenskaplig stringens. 

Produkter som är framtagna med denna nivå av uppmärksamhet på detaljer behöver tillverkas med samma omsorg. Det är därför våra produkter tillverkas enligt fasta recept och alla råvaror och slutprodukter testas ordentligt, för att säkerställa att de gång efter gång lever upp till våra högt ställda krav.

keyboard_arrow_up