SPECIFIC Weight Management App Dechra Preview for dogs and cats

Försöker du få ner ditt djurs vikt och behöver lite hjälp på vägen?

SPECIFIC har en kostnadsfri viktminskningsapp som på ett enkelt sätt kan stötta dig under ditt djurs viktminskningsresa. Den ökar chansen att du lyckas!

Appen ger dig:

 • Riktlinjer för utfodring som är skräddarsydda för just ditt djur
 • Flexibelt program - när djuret går ner i vikt justerar appen utfodringsmängderna, vilket säkerställer en hälsosam och stadig viktminskning mot idealvikten
 • Illustrerar tydligt framstegen
 • Möjlighet att länka till din veterinär för hjälp och stöttning

Appen kombinerar teknik och expertis och ger dig effektiv hjälp under hela resan mot idealvikten och slutmålet - ett hälsosammare och mer aktivt liv för din fyrbenta vän.

Var laddar man ner SPECIFIC Weight Management App

Google Play and the Google Play logo are trademarks of Google LLC.

Tre nycklar till ett lyckat resultat och SPECIFIC kan hjälpa dig!

1. Välj ett specialfoder för viktminskning. Det gör att djuret går ner i vikt utan att behöva känna sig hungrig. Fodret bör ha

 • Låg fetthalt
 • Högt innehåll av fibrer
 • Hög halt protein

Det ger ett foder med låg energitäthet som säkerställer både viktminskning och att utfodringsmängden håller djuret mätt och nöjd, samt att djuret får i sig alla näringsämnen som behövs.

 weight loss for pets including cats and dogs icon

2. Teknisk support kan hjälpa! SPECIFIC viktminskningsapp skapar ett skräddarsytt utfodringsprogram för ditt djur och beräknar korrekta utfodringsmängder samt visar hur lång tid det bör ta till idealvikten är nådd.

I takt med att djuret går ner i vikt kommer fodermängderna att justeras. Säker och stabil viktminskning hela vägen mot ditt mål!

 weight loss calculator for pets including cats and dogs icon

3. Samarbeta med din veterinär - studier visar att samarbete veterinär avsevärt ökar chansen att lyckas med ett viktminskningsprogram. 

Du kan dela ditt konto i appen med din veterinärklinik (om de är anslutna till appen), så att du kan samarbeta med din klinik genom att de kan se ditt djurs framsteg och ge dig feedback på vägen.

collaborate with your pets vet icon

Hur använder man SPECIFIC Weight Management App

Använda appen med en inbjudan från din veterinär

 

 • Din veterinär/sköterska kommer att ha skapat ett viktprogram i sin databas för ditt djur, utifrån djurets nuvarande vikt och målviken. Hen kommer också att ha gett dig en inbjudningskod till appen.
 • Ladda ner appen från Google Play Store eller Apple App Store.
 • Därefter måste du registrera dina uppgifter i appen, inklusive din e-postadress och skapa ett lösenord.
 • När du har registrerat dig loggar du in och väljer Vet Connect. Ange inbjudningskoden från din veterinär för att ansluta till dem och få tillgång till viktminskningsprogrammet som skapats för ditt djur.
 • Följ de utfodringsråd som ges i programmet och uppdatera djurets vikt i appen varannan vecka eller enligt rekommendation från din klinik. Även klinikpersonal kan mata in viktuppdateringar när de görs på kliniken. Appen räknar om utfodringsmängderna baserat på viktförändringen vid varje vägning. Det säkerställer en stadig och säker viktminskning.

SPECIFIC Weight Management App vet invitation icon

Använda appen på egen hand

 

 • Ladda ner appen antingen från Google Play Store eller Apple App Store.
 • Därefter måste du registrera dina uppgifter i appen, inklusive din e-postadress och skapa ett lösenord.
 • När du är registrerad loggar du in och väljer "Lägg till och redigera djurprofiler" - "Lägg till nytt djur" Ange uppgifter om ditt djur, inklusive dess vikt och vilket/vilka foder du vill ge.  Appen förbereder sedan ett viktminskningsprogram med fodermängder och beräknad viktminskning baserat på snabb, medelsnabb eller långsam viktminskning.
 • Följ de utfodringsråd som ges i programmet och uppdatera ditt djurs vikt i appen varannan vecka. Appen räknar om utfodringsmängderna baserat på viktförändringen - det säkerställer en stadig och säker viktminskning.

Om du försöker hjälpa ditt djur att gå ner i vikt rekommenderar vi starkt att du tar kontakt med din veterinärklinik.  Där kan du få mycket hjälp och stöd och chansen att lyckas med viktminskningen är mycket större om du samarbetar med din veterinär.

SPECIFIC Weight Management App vet pet owner icon

Att vara normalviktig ger ditt djur en bättre livskvalitet. 

De får mer energi och risken minskar för sjukdomstillstånd som är förknippade med övervikt, t.ex. diabetes, hjärtsjukdomar och ledproblem.

 

Är du osäker på om ditt djur är överviktigt?

Det kan vara svårt att avgöra om ditt djur är överviktigt. Forskning har visat att människor ofta underskattar sina djurs vikt. Många har svårt att se att deras hund eller katt är överviktig och man tror att ett kraftigt överviktigt djur endast är något överviktig. Prata med din veterinär eller sköterska, de är experter på detta och kan avgöra om djuret behöver gå ner i vikt och de kan ge dig värdefull hjälp på vägen.

Body Condition Scoring är ett verktyg som veterinärer använder för att bedöma statusen på djurets hull. Du kan göra detta hemma med hjälp av dessa BCS-guider.

Stryk lätt med handflatorna över bröstkorgen på båda sidor - kan du känna revbenen?

Titta på djuret ovanifrån och från sidan. Vilken av bilderna liknar ditt djur mest? Kan du se en midja? Om ditt djur har tjock päls kan du behöva känna efter midjan snarare än att bara titta.  

SPECIFIC body condition scoring för hundar.

Ladda ner här

Body Condition Score Dog

SPECIFIC body condition scoring för katter.

Ladda ner här

Body Condition Score Cat

keyboard_arrow_up