Saker att tänka på när du utfodrar din hund:

 • SPECIFIC™s hundfoder är kompletta och balanserade. Detta innebär att fodret kommer att ge hunden alla näringsämnen den behöver för att leva ett friskt och aktivt liv, utan att du behöver tillsätta något annat i kosten.

 • Riktlinjerna på förpackningen visar hur mycket foder du ska ge din hund. Mät, eller ännu hellre väg upp maten varje dag – det gör det enklare att justera mängden senare om hunden behöver mer eller mindre mat. Utfodringstabellerna är en bra utgångspunkt, men behovet kommer att variera från hund till hund, så du behöver hålla koll på hundens vikt och justera fodermängden vid behov. Går hunden upp i vikt måste man minska mängden något, medan man får öka mängden om den minskar i vikt. Givetvis kommer din veterinär att hjälpa dig om du är orolig. Hur man bedömer hundens vikt utan våg.

 • Dagsransonen foder bör delas upp på minst två mål.

 • Undvik att ge matrester till din hund. Vår mat är vanligen är för fet och salt för hundar och den kan, trots att du menar väl, bidra till viktuppgång och andra hälsoproblem.

 • Din hund ska alltid ha tillgång till färskt och rent vatten.

 • Håll ett öga på din hunds kondition och allmänna hälsotillstånd.

 • Väg din hund regelbundet och justera den dagliga fodermängden om din hund går upp eller ner i vikt.

 • Rådgör med din veterinär eller djursjukskötare om du tror att din hunds kost behöver ändras.

Kontakta veterinären om din hund oväntat går upp eller ner i vikt, kräks, har diarré eller svårigheter att få ur sig avföring, liksom om den vägrar att äta under mer än 48 timmar.

Torrfoder eller våtfoder - vad är skillnaden?

De flesta SPECIFIC™-dieterna finns tillgängliga både som torra pellets och våtfoderpaté. Generellt sett är det mer ekonomiskt att välja torrfoder, och det låter hunden tugga mer naturligt när den äter. Våtfoderpatén är ett välsmakande alternativ i praktisk förpackning. Du kan ge våtfoder antingen som hundens huvudsakliga foder, som belöning på helgen eller blandat med dess torrfoder. Våtfodret kan förvaras i kylskåp i flera dagar efter att förpackningen öppnats, men servera alltid maten rumstempererad, eftersom din hund tycker att den smakar bättre då.

Låt din hund bekanta sig med SPECIFIC™

SPECIFIC™-dieterna är mycket välsmakande och de flesta hundar accepterar dem snabbt. Vissa hundar är dock vanedjur och kanske inte så lätt accepterar ett nytt foder i sin matskål. Här kommer några tips som kan göra introduktionen av ett nytt foder lättare:

 • Blanda i mer och mer av det nya fodret i det nuvarande, över en tidsperiod av 7-10 dagar.
 • SPECIFIC™s torrfoder kan serveras som det är eller uppblandat med kroppstempererat vatten.
 • Våtfoderpatén kan värmas och servers vid kroppstemperatur.
keyboard_arrow_up