VIKTIGA INGREDIENSER

Fisk spelar en central roll för det vi gör inom SPECIFIC™. Men vi använder även en rad andra ingredienser som alla är noggrant utvalda för att ge ändamålsenlig näring.

Majs

Hel majs ger lättsmälta kolhydrater som energikälla till hund och katt. Det innehåller också protein, essentiella fettsyror (som linolsyra) och antioxidanter (E-vitamin och betakaroten).

Vitt ris

Vitt ris är en utmärkt, lättsmält kolhydratkälla för hund och katt. Dessutom innehåller ris även andra viktiga näringsämnen som protein, vitaminer och mineraler. Ris används ofta i SPECIFIC™ som en ingrediens med exceptionellt hög smältbarhet och låg allergiframkallande förmåga, som är glutenfri.

Havre

Fullkornshavre är en hälsosam kolhydratkälla som är relativt rik på lösliga fibrer. Det används i utvalda SPECIFIC™-dieter för sitt låga glykemiska index, vilket gör det till en idealisk kolhydratkälla för hundar och katter med diabetes mellitus. Ett lågt glykemiskt index gör att glukos frisätts gradvis från dieten, vilket minskar blodsockerstegringen efter en måltid.

Vete

Fullkornsvete är en utmärkt kolhydratkälla som ger energi till katt och hund. Det innehåller även lättsmält, högkvalitativt protein och är rikt på essentiella aminosyror och essentiella vitaminer och mineraler. Fullkornsvete är också en god fiberkälla, vilket är viktigt för magtarmkanalens funktion

 

Risprotein

Risprotein är en renad fraktion av ris, som är rik på protein. Det har utmärkt smältbarhet och innehåller essentiella aminosyror, särskilt de svavelhaltiga aminosyrorna cystein och metionin. Risprotein används som särskilt utvald proteinkälla i de allergivänliga SPECIFIC™-dieterna, på grund av sin låga allergiframkallande förmåga.

Potatisprotein

Potatisprotein extraheras från potatis och är en koncentrerad, högkvalitativ proteinkälla. Det är mycket lättsmält och har ett högt näringsmässigt proteinvärde, då det tillgodoser behovet av aminosyror hos både katt och hund.

Vassleprotein

Vassleprotein är en proteinkälla med hög smältbarhet som kommer från mjölk. Det har en högkvalitativ aminosyreprofil som tillgodoser behovet hos både katt och hund.

Majsprotein

Majsprotein är en koncentrerad proteinkälla som kommer från majs. Det är en högkvalitativ proteinkälla i djurfoder med en utmärkt smältbarhet. Majsprotein har ett relativt lågt mineralinnehåll, så det är särskilt användbart i dieter som stödjer hälsosamma urinvägar hos katt, där man eftersträvar ett lågt mineralinnehåll.

Ägg

Några SPECIFIC™-dieter använder torkade ägg som proteinkälla. Ägg tillgodoser hundar och katters behov av samtliga essentiella aminosyror, så det är en utmärkt proteinkälla.
Ägg innehåller även väldigt mycket av den essentiella fettsyran linolsyra, som är absolut nödvändig för att hålla hud och päls i gott skick, samt mycket lecitin som fungerar som ett emulgeringsmedel, vilket möjliggör att vatten och olja blandas och kan vara en fördel i dieter för hundar och katter med dålig matsmältning.

SPECIFIC™ CDD Food Allergy Management är baserat på ägg och ris som nya protein- och kolhydratkällor, för att kunna hjälpa hundar med foderallergi.

Eftersom ägg har ett mycket lågt purininnehåll är CDD Food Allergy Management även fördelaktigt att ge till hundar med uratsten i urinvägarna.

HUR BRA ÄR EGENTLIGEN HÖGPROTEINFODER?

Fett från fläsk

Fett från fläsk används som beläggning på pelletsen i de flesta av SPECIFIC™s torrfoder. Fett är en bra energikälla för katt och hund och det är viktigt för upptaget av fettlösliga vitaminer. Fett från fläsk ökar smakligheten i fodret och tillför de essentiella fettsyrorna linolsyra (viktig för att hålla hud och päls i gott skick hos hund och katt) och arakidonsyra (som är livsnödvändig för katt).
Fttet från fläsk som används i SPECIFIC™-fodren kommer från svin som godkänts som livsmedel till människor och det är fritt från fläskprotein, så även djur som är allergiska mot fläskkött tål att äta det.

Kycklingfett

Kycklingfett används som beläggning på pelletsen i några av SPECIFIC™s torrfoder. Fett är en bra energikälla till katt och hund och är viktig för upptaget av fettlösliga vitaminer. Kycklingfett ökar smakligheten i fodret och tillför de essentiella fettsyrorna linolsyra (viktig för att hålla hud och päls i gott skick hos hund och katt) och arakidonsyra (livsnödvändig för katt).

Fruktooligosackarider (FOS)

FOS är lösliga, jäsbara fibrer som inte kan brytas ned av hundar och katters matsmältningsenzymer. De passerar därför osmälta genom tunntarmen ut i tjocktarmen, där de verkar som prebiotika och stödjer tillväxten av de nyttiga tarmbakterierna, som laktobaciller och bifidobakterier, vilket stödjer en god hälsa i magtarmkanalen. Sjukdomsframkallande bakterier, som salmonella, kan inte bryta ned FOS.

FOS extraheras från cikoriarötter.

Betaglukaner

Beta-1,3/1,6-glukaner från bagerijäst stödjer immunförsvaret.

Strukturen hos beta-1,3/1,6-glukanerna gör att de kan binda till receptorer på celler i immunsystemet, vilket väcker och stödjer immunsvaret.

Psyllium husk

Psyllium husk kommer från Plantago ovata-plantans fröskal och innehåller främst kostfibrer som har en stor förmåga att binda vatten. En välkänd och gynnsam effekt av psyllium är att den kan reglera aktiviteten i magtarmkanalen. Tack vare sin slembildande förmåga kan den bilda ett skyddande lager på tarmväggens insida. Psyllium husk används ofta för att hantera förstoppning och diarré hos husdjuren.  

Taurin

Taurin har många funktioner i kroppen, till exempel att konjugera gallsyror och för att hjärtkärlsystemet, nervsystemet och ögats näthinna ska fungera normalt.

Till skillnad från hundar, som kan tillverka taurin själva, måste katter få taurin via maten.

Om ett kattfoder inte innehåller tillräckligt med taurin kommer katten att utveckla hjärtbesvär och näthinneförändringar som leder till blindhet.

I foder för katter och hundar som lider av hjärtbesvär rekommenderas extra tillskott av taurin för att stödja hjärtats funktion.

Yuccaextrakt

Yuccaplantan växer i öknarna i sydvästra USA och i norra Mexiko. Den har en god förmåga att binda ammoniak vid höga koncentrationer, vilket gynnar dess överlevnad i den ogästvänliga miljön.

Nuförtiden används ofta extrakt av Yucca schidigera i djurfoder för att binda ammoniak och därmed minska lukten från djurets avföring.

keyboard_arrow_up