Belöna din hund med hälsosamma godbitar

Hälsosam belöning

Positiv förstärkning av önskat beteende behöver inte alltid innebära godis, men det är ett av de mest populära verktygen hos både hundar och deras ägare. Ett av skälen till att godsaker fungerar så bra vid träning är att hunden har ett fantastiskt luktsinne. Den kan känna lukten av en godbit på 20 stegs avstånd och få en ganska bra bild av huvudingredienserna i den. Så se till att du väljer något som din hund gillar som belöning. 

En annan sak att tänka på är hur mycket godis din hund får. Du kanske inte vet hur många godbitar din hund faktiskt får varje dag – men om du räknar dem kan det bli rätt många.

Generellt sett bör inte godis och snacks utgöra mer än 10 % av hundens dagliga kaloriintag. Du kan fråga din veterinär om ungefär hur många godbitar detta motsvarar. Då kan du även få rekommendationer baserat på de godbitar som din hund tycker om, hundens vikt och hur aktiv den är.

Några av de bästa hundgodsakerna är faktiskt hälsosamma. SPECIFICTM har hälsosamma godbitar för hundar av alla raser, storlekar och åldrar. Våra godbitar har en låg fetthalt och ett högt fiberinnehåll, vilket gör att du med gott samvete kan belöna din hund samtidigt som de kompletterar en balanserad och hälsosam diet.

Var försiktig med att ge matrester som godbitar

Det största problemet med att ge maten vi äter som belöning till hunden är att det är svårt att bedöma hur mycket som är för mycket. Det som kan se ut som en liten godbit i dina ögon kan vara en stor del av din hunds dagliga kaloribehov. Ett par småbitar ost till en hund kan motsvara en hel hamburgare för en människa – hundarna är ju mycket mindre än oss. Det är säkrare att använda godbitar som är speciellt framtagna till hundar.

Så här många SPECIFICTM Healthy Treats kan du ge din hund jämfört med mat från kylskåpet, baserat på uppskattat energiinnehåll:

 

Healthy Treats

          Healthy Treats Mini

En ostskiva (15 g)

5

18

En sked pastej (15 g)

6

22

En skiva bröd (30 g)

8

29

En köttbulle (50 g)

8

29

En halv korv (25 g)

7

25

 

 

 

Allergivänliga godbitar

Alla hundar förtjänar att få en godbit som belöning då och då. Men om din hund lider av födoämnesallergi eller -överkänslighet är du säkert orolig för att en godbit kan utlösa en allergisk reaktion.
Därför har SPECIFICTM även allergivänliga Hypoallergenic Treats för allergiska hundar i alla åldrar.

SPECIFICTM foder är enbart tillgängligt hos veterinärkliniker (som verkligen älskar hundar)

Hitta en veterinär

ELLER