Utfodring av din aktiva eller arbetande hund

Energi till högaktiva

Varför ska du välja ett högenergifoder?

Mycket aktiva hundar, som brukshundar, arbetande hundar och jakthundar, kan i vissa perioder behöva upp till fyra gånger så mycket energi som andra hundar. Din aktiva hund kan vara ovärderlig för din gård där den vallar djur varje dag, eller för polis och brandkår vid sök och räddningstjänst, eller helt enkelt som en följeslagare till dig i joggingspåret varje kväll.

Det är viktigt för din hund att upprätthålla en aktiv livsstil. Men det är lika viktigt att du är säker på att du tillgodoser din hunds näringsmässiga behov och hjälper den att hålla en hälsosam vikt.

                                                                          

Att välja foder till din aktiva hund                                                          Att välja foder till din jakthund

Rätt näring för högaktiva och arbetande hundar

SPECIFICTM Active CAD och Lunch högenergifoder har ett högt fettinnehåll. Fett är aktiva hundars främsta energikälla. I kombination med lättsmälta ingredienser ger det rätt näring för dessa hundar och främjar viktökning under återhämtningsperioder.

Fodret du ger måste ha följande egenskaper:

  • Ge din hund tillräckligt med energi för att den ska kunna leva sitt vardagliga liv.
  • Hjälpa din hund att bibehålla muskelmassan samt stödja återhämtningen av musklerna efter intensiv atletisk aktivitet.
  • Ge extra stöd till leder och främja rörlighet, vilket är extra viktigt för aktiva hundar, så att de obesvärat kan fortsätta att hålla igång.
  • Smaka bra och vara lättsmält.
  • Innehålla en ökad mängd vitaminer och mineraler.

Få din hund att öka i vikt

Även om fetma är alltför vanligt bland hundar nuförtiden finns det även hundar som har det motsatta problemet. Rådgör alltid med din veterinär innan du ändrar något gällande din hunds vikt. Det kan vara så att en fullständig hälsoundersökning behövs, eftersom det finns sjukdomar och besvär som kan påverka viktnedgång och aptit. Det är viktigt att du utesluter dessa först, innan du påbörjar ett viktökningsprogram för din hund.

 

SPECIFIC™ erbjuder två olika foder som stödjer livsstilen hos mycket aktiva hundar. Båda är välbalanserade, lättsmälta och välsmakande, samt - vilket är viktigt - de tillgodoser specialbehoven av näring och extra energi:

ACTIVE - ett torrfoder
LUNCH - ett våtfoder; kan användas som alternativ eller som tillägg till torrfodret

SPECIFICTM foder är enbart tillgängligt hos veterinärkliniker (som verkligen älskar hundar)

Hitta en veterinär

ELLER