Utfodring av din valp

Tre fodertips till dig som nyss hämtat din valp:

  1. Välj alltid ett valpfoder! Dessa är anpassade efter valpars näringsbehov ända fram till valpen når sin vuxenvikt.
  2. Välj alltid ett helfoder! Då kan du vara säker på att din valp får i sig all näring den behöver.
  3. Välj ett foder anpassat till hur stor din valp kommer att bli som vuxen! Olika stora raser har olika behov.

Visste du att det är viktigt att valpen lär sig att äta både torr- och våtfoder? Eller att valpar av stora raser behöver ett foder med lite lägre halter av kalcium, fosfor och energi? Inte, här nedan kan du läsa mer om valpar och foder.

Bra kost är alltid viktigt för din hunds hälsa och välmående, men det är extra viktigt när dFolder om foder till valparen är valp eftersom den då ska växa och utvecklas till en frisk och stark individ.

Att redan från början ge valpen ett välbalanserat foder av hög kvalitet lägger en bra grund till god hälsa och är en viktig försäkring till hundens framtida hållbarhet.

När valpen växer bildas och utvidgas miljontals nervbanor, och skelettet och muskler ska växa till och stärkas. Valpar växer snabbt och kräver därför en speciellt anpassad kost som understödjer deras fysiska utveckling. Rekommendationen är att ge valpen ett speciellt utformat valpfoder som innehåller noggrant balanserade nivåer av aminosyror, fettsyror, vitaminer och mineraler.

Det är också viktigt att lära din valp att tycka om både torrfoder och våtfoder då det kan komma perioder i hundens liv då den behöver äta ett specialfoder som antingen kan vara torrfoder eller våtfoder. Dessutom är våtfoder mycket bra att ta till under varma sommardagar för att att få i valpen mer vätska.

Vilket valpfoder ska jag välja till min ras?

Naturligtvis utvecklas inte alla valpar i samma takt. För en stor Grand Danois tar det över 12 månader att nå full mognad, medan det för en terrier tar omkring 6 månader. Det är därför viktigt att ta hänsyn till vilket behov varje ras har utifrån storleken den kommer ha som vuxen. Stora och mycket stora raser har ett speciellt behov när det gäller balansen av energi och protein samt mineraler för att få en lagom tillväxttakt och optimal utveckling av skelettet.

SPECIFICTM har ett sortiment av valpfoder som möter de näringsmässiga behoven hos raser av alla storlekar:

  • Puppy Small Breed CPD-S-XS
  • Puppy Small Breed CPD-S
  • Puppy Medium Breed CPD-M
  • Puppy Large and Giant Breed CPD-XL
  • Puppy All Breeds Wet Food CPW

 

SPECIFICTM foder är enbart tillgängligt hos veterinärkliniker (som verkligen älskar hundar)

Hitta en veterinär

ELLER