Utfodring av din valp

Bra kost är alltid viktigt för din hunds hälsa och välmående, men det är extra viktigt när den är valp eftersom den då ska växa och utvecklas till en frisk och stark individ.

Att redan från början ge valpen ett välbalanserat foder av hög kvalitet lägger en bra grund till god hälsa och är en viktig försäkring till hundens framtida hållbarhet.

När valpen växer bildas och utvidgas miljontals nervbanor, och skelettet och muskler ska växa till och stärkas. Valpar växer snabbt och kräver därför en speciellt anpassad kost som understödjer deras fysiska utveckling. Rekommendationen är att ge valpen ett speciellt utformat valpfoder som innehåller noggrant balanserade nivåer av aminosyror, fettsyror, vitaminer och mineraler.

Vilket valpfoder ska jag välja till min ras?

Naturligtvis utvecklas inte alla valpar i samma takt. För en stor Grand Danois tar det över 12 månader att nå full mognad, medan det för en terrier tar omkring 6 månader. Det är därför viktigt att ta hänsyn till vilket behov varje ras har utifrån storleken den kommer ha som vuxen. Stora och mycket stora raser har ett speciellt behov när det gäller balansen av energi och protein samt mineraler för att få en lagom tillväxttakt och optimal utveckling av skelettet.

SPECIFICTM har ett sortiment av valpfoder som möter de näringsmässiga behoven hos raser av alla storlekar:

  • Puppy Small Breed CPD-S
  • Puppy Medium Breed CPD-M
  • Puppy Large and Giant Breed CPD-XL
  • Puppy All Breeds Wet Food CPW

Här kan du ladda ner en folder om utfodring av valpar

Näringsriktig kost för en frisk och välutvecklad valp.

SPECIFICTM foder är enbart tillgängligt hos veterinärkliniker (som verkligen älskar hundar)

Hitta en veterinär

ELLER