Hur du kan hjälpa din katt som har allergi

 

Att din katt kliar eller river sig, tappar hår eller kanske skakar på huvudet kan vara tecken på att den lider av allergi.

Vad kan du göra?

Det finns ett flertal sätt att behandla allergier; med medicinsk behandling och vårdprodukter (som schampo eller balsam) samt att ändra kosten. Din veterinärklinik hjälper dig gärna med detta.

Det finns olika orsaker till överkänslighet och allergi

  • Överkänslighet och allergi mot födoämnen – båda dessa är en reaktion på en viss sorts föda, skillnaden är att vid allergi triggas den av immunsystemet.
  • Miljöbetingade allergier – en allergisk reaktion mot något i omgivningen, som kvalster, pollen, damm och mögel.
  • Loppor – en överdriven reaktion mot loppbett.
  • Bakteriella infektioner

                   

HJÄLP VID FÖDOÄMNESALLERGI OCH -ÖVERKÄNSLIGHET

Vid överkänslighet eller intolerans mot födoämnen bör du leta efter ett foder med ovanliga ingredienser, som din katt troligen inte har ätit tidigare.  Det idealiska fodret bör innehålla ovanliga proteiner och ett begränsat antal ingredienser, för att minska risken att det ska orsaka problem.

Hydrolyserade proteiner är också bra, eftersom proteinmolekylerna då är uppdelade i så små bitar att det är mindre sannolikt att de ska kunna trigga igång en reaktion.

HJÄLP VID MILJÖBETINGADE ALLERGIER OCH ÖVERKÄNSLIGHETER

Kattens hud är det första skyddslagret i dess försvar mot allergiframkallande ämnen i miljön. Att skapa en friskare hud kan därför hjälpa till att förbättra skyddet. Näringsämnen som omega-3 från fiskolja och vitaminer och mineraler (som zink, vitamin A och B-komplex) kan hjälpa till att bibehålla en hälsosam hud.

LINDRA SYMTOMEN

Omega-3 från fiskolja kan stödja kroppens naturliga antiinflammatoriska process och hjälpa katten med dess besvärande klåda.

Mer information om olika typer av hudproblem hos katt hittar du här http://www.hudproblemhundochkatt.se/ 

SPECIFICTM-dieterna finns bara hos utvalda veterinärer
(som verkligen älskar katter)

Hitta en veterinär

ELLER